Ing. Karel Tureček

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.11.2014 13:31:24 - Kramářová

http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/zivotni-prostredi-se-v-cr-oproti-od-roku-1989-zmenilo-k-lepsimu/1142382

Taky si myslíte, že se Životní prostředí se v ČR oproti od roku 1989 změnilo k lepšímu? A pokud ano, proč stále takový strach z emisí a bůh ví čeho? A proč stále nějaké dotace na ochranu živ. prostředí, když to dosud šlo i bez nich?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.11.2014 11:42:42 - Ing. Karel Tureček
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Dobrý den,

životní prostředí se u nás oproti roku 1989 sice zlepšilo, ale to neznamená, že už není co zlepšovat. Uvedu příklad z oblasti vodního hospodářství, ale našli bychom další ve všech oblastech: Obsah dusičnanů a fosforečnanů ve vodě se výrazně snížil, ale obsah těžkých kovů a hormonálních látek, který se dříve vůbec nemonitoroval, stále roste.Velkým problémem je eroze půdy vyvolaná nesprávnými osevními postupy a pěstování plodin nevhodných pro určitý terén… Ochrana přírody znamená stálý dialog mezi člověkem a přírodou, ten neskončí nikdy, protože se vyskytnou vždy nové faktory, které mohou kvalitu životního prostředí nepříznivě ovlivnit, proto je třeba vždy na jejich signály znovu reagovat. Nenazval bych to strachem, ale prozíravou péčí o kvalitu našeho života.

A co se týká dotací: znamenají finanční pomoc a bylo by zpozdilé se pomoci zříkat. Je třeba se jen naučit jí efektivně využívat. Názor, že dotace z EU by se měly omezit, protože jsou zneužívány, považuji za absurdní. Omezit nebo vymýtit je třeba ono zneužívání. Za to nemohou dotace, ale lidé. Prevence před rozkrádáním není nastolení stavu, kdy nebude z čeho krást, ale funkční systém sankcí pro ty, kteří pokušení podléhají.

Zdravím

Karel Tureček