Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.11.2014 10:41:55 - Silvie S.

platy

Proč jste si zvýšili plat, když většina lidí zdaleka nedosáhne ani na průměrnou mzdu? Navíc jste si jej přidali docela razantně. Proč nemohlo dojít k zvýšení jen o procento? Zajímalo by mě, kdy přidáte nám?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.11.2014 12:05:39 - Ing. Antonín Seďa
 Hezký den.Předně zvýšení platů ještě poslaneckou sněmovnou neprošlo,i když předpokládám,že k tomu dojde.Je nespravedlivé,aby si politici sami rozhodovali o platech.Takže je spravedlivě,když se platy politiků naváží na  plat ve státní správě.A tento průměrný  plat bude se zpožděním dvou let.Takto mimo jiné byl tvořen plat nejen zákonodárců již v roce 2002,kdy jsem nastoupil do sněmovny.Od té doby je plat zařazen,a rozdíl k dnešnímu dní je minus 26 procent.Takže prakticky se nejedná o navýšení platu ,ale o jeho postupně dorovnání.Veřejnost,alespoň teď vidí,že platy poslanců byly sníženy oproti plánům ve státní správě ,protože ten koeficient 2,75 byl zaveden již v roce kdy2002.Co netýká platů ve státním sektoru,tak dochází k jeho navýšení o cca 5%.Já se za svůj plat nestydí,protože svoji práci odvádim a žádný j8ny příjem nemam.Neznám,kde jste zaměstnán,takže těžko mohu na vás dotaz odpovědět.Ale věřte mi, že dobře znám výši příjmů v podnikatelském i podnikatelském sektoru,a musím přiznat,že moc spravedlivý není.Plat by měl zahrnovat jak výkon,tak míru odpovědnosti.A hlavně by mel umožnit normální život zaměstnanci milého rodině.