Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.12.2014 11:12:48 - Martin Kramný

Jak to vidíte vy?

Babiš včera u Moravce nařkl Sobotku kvůli platům a následně byl kvůli svému komentáři k druhému výbuchu ve skladu obviněn firmou z pomluvy a možná ho bude dokonce žalovat. Zajímalo by mě, jak nahlížíte na spor mezi Sobotkou a Babišem? A na to, jak Babiš komentoval výbuch? Neměl přeci jen pravdu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.12.2014 13:46:25 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za oba dotazy. Problém babiš versus Sobotka se dlouhodobě odehrává z důvodu toho, že ANO 2011 usiluje být hegemonem české politiky a sociální demokracie mu v tom brání. Nejedná se pouze o spor kolem platů ústavních činitelů, ale obecně si vždy pan první místopředseda vlády "kopne" do ČSSD a jejího předsedy. Osobně si myslím, že pan babiš je v poslední době nervozní, jelikož již nestačí ANO 2011 řídit jako svoji firmu. A také není schopen plnit své předvolební sliby, napříkjlad, že nalezne 65 miliard korun na plnění programového prohlášení vlády. Prozatím, kromě návrhu rozpočtu, nepředložil nic legislativně nového. A jsem zvědavý, zda něco vůbec předloží. Pokud hovoří o populismu a o kritice toho, že si poslanci sami hlasují o svých platech, pak musím připomenout, že daleko popzulističtější je ANO 2011, které navrhovalo zvýšit platy o 1% s tím, že příští rok se k tomu opět poslanci vrátí. A opět si budou o svých platech rozhodovat sami. takže co systémové vymyslel pan Babiš a jeho zákonodárci? K druhému problému snad tolik , že celá záležitost, kterou dnes vyšetřují orgány činné v trestním řízení, je nutné technicky a ekonomicky analyzovat. jednoduché a populisté závěry pana Babiše nemusejí být a zřejmě ani nejsou věrohodné. Protože mé životní zkušenosti říkají, že nic není ani černé, ani bílé. Takže zodpovědné orgány i my zákonodárci bychom měli počkat na tu analýzu a pak konat v rámci legislativních úprav. Jinak prioritou vlády musí být zajištění bezpečnosti občanů naší země. V tom spor není.