Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.12.2014 9:35:30 - Jirka_K

Ticho po pěšině?

Zdravím Vás, nějak jsem o Vás ani Úsvitu již delší dobu neslyšel. Ale možná je to i moje chyba. Přesto se zeptám, jakým tématem se teď nejvíce zabýváte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2015 15:22:28 - Tomio Okamura
Úsvit, a to určitě víte, je hnutí, které prosazuje přímou demokracii. Takže pracujeme v Parlamentu na aktuálních zákonech plus kontinuálně se snažíme prosazovat prvky přímé demokracie, což znamená primárně posilování kontrolní moci občanů nad vládou a zákonodárstvím.  Například teď leží v Parlamentu náš zákon, který zavádí přímou volbu a odvolatelnost starostů, primátorů a hejtmanů. Také v Parlamentu aktuálně čekají na projednání další naše zákony, např. zákaz výherních hracích automatů. Náš zákon o osobní hmotné a trestní odpovědnosti politků nám bohužel vládní koalice svými hlasy zamítla. K tomu tak nějak tradičně patří řešení exekucí a téma spravedlnosti v ČR. Ovšem denně řešíme stovky dalších jednotlivých témat, která přináší lidé, vláda, Parlament. Pokud jste o nás neslyšel - bohužel je to dané blokádou v médiích. To je ta nejlepší cesta, jak nás zlikvidovat (spolu s občasnou dehonestací) - tedy pokud občané tuto manipulaci neprokouknou. Asi ne - škoda