JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.07.2011 15:28:19 - kalib

Neschopnost vnímat co je demokracie

Pane předsedo, bylo jasné, že není možné zakázat vaší stranu jen kvůli přání některých jedinců, myslíte, ale že v budoucnu zase někdo bude dělat takové pokusy? Pokud není strana vysloveně extremististická a prokazatelně rasistická , tak jakýkoliv pokus o zákaz politické strany je nedemokratický.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.07.2011 9:33:09 - JUDr. Vojtěch Filip
Děkuji za otázku. Resp. za názor. Cílem celé akce bylo znervoznit a znejistit členskou a voličskou základnu a vyvolat nenávist pro jiný politický názor. Už na začátku jsem ve svém vystoupení upozornil, že v takovém púřípadě se obrátím na Evropský soud pro lidská práva, který má zcela jednoznačné judikáty, které něco takového nepřipouštějí. Jsem rád, že je MV ve své analýze také uvádí. Považuji takové návrhy už za trapné a neodpovídající politické kultuře 21.století. To ovšem neznamená , že se někteří o to opět nepokusí. Ukazuje to jen na jejich neschopnost vnímat co je demokracie.
Vojtěch Filip