PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.12.2014 20:35:40 - Hodná

Čtete také články p.prof.Bělohradského?

Mně osobně,se vlastně na nich líbí geneze a zrání levicových myšlenek s konfrontací nedávné naší historie,s bláboly současných pozůstatků havloidů. Nicméně, jak se mi zdá, současná garnitura v ČSSD zřejmě kolaboruje víc s hnutím ANO než s levicovým proudem.Zřejmě to bude mít i dohru pro jejich volební výsledky.Otázka je trochu zvláštní, a zní:Lze se spojit s Bělohradským a po společných recenzích/obou/ a knižně vydat dílo
Filosofický slovník havlismu a polit.populismu ve stínu strýčka Sama do úplného zblbnutí mas.?
v


Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.12.2014 8:24:48 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Pravdolásku dělí od filozofie světelné roky. Tak jako jejího ajatolláha - od panteonu světového dramatu. Slovník, který je zbaví svatozáře, je originální nápad. Zkuste se profesora zeptat, zda by do něj šel. Pokud Vám řekne, že ano - a vezme do party nepančovanou levici - slibuji svatosvatě, že přivedu i jiné osvícené mozky. 

Sám tomu bůhvíjakou šanci nedávám. Profesor totiž miluje židle hned dvě. Z prvé fanklubu, zfetovanému říkankou Velkého bratra, bere jednu hračku za druhou. Kritikou "lidskoprávního atlantismu" - i poznámkami, že komunismus má za dvojče fašismu jen idiot. Před tím vším klobouk až k zemi!

Jen co to dovede až k fortně, z níž je jádro věci na dohled, řadí však pokaždé zpátečku. Tak jako čínskou zdí, již staví mezi Havla a "havlismus". Ten druhý není "deformací", co se svým chromozómům zpronevěřila. Je jejich zralým plodem. Profesor se té pravdě zuby nehty brání. Tak sisyfovské dřině není co závidět.

 I ji má však na svědomí hlavně parlamentní levice. Hrstku svých kurážných duší permanentně zrazuje. A pak už jen tancuje, jak píská viník dnešní mizérie. Až najde odvahu hodit rukavici, z níž lotrům naskáčou vrásky, zůstane jenom jedna židle i panu profesorovi. Vybere-li si tu, na níž ho vidíte, bude ho nosit na rukou i nepančovaná levice.