ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.08.2011 18:59:13 - kapek

Zákon navržený Plzeňským krajem

Pane poslanče, díky za kvalitně napsaný článek o problematice šumavského parku a hlavně přírody na Šumavě. Zákonu se asi vyhnout nelze, přesto, je nějaká možnost o jeho znění diskutovat nebo je už nalajnován a nejde přes něj vlak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.08.2011 16:32:22 - PhDr. Robin Böhnisch
Zákon navržený Plzeňským krajem by měl dorazit do Poslanecké sněmovny na podzim. Zda to bude hned na první schůzi po prázdninách nevím, program ještě nebyl stanoven. Co se týče vládního návrhu zákona, Ministerstvo životního prostředí ho ještě dokončuje a ohledně návrhu na zonaci oslovilo vědce mnoha specializací přírodovědy, aby se k návrhu vyjádřili. Jsem toho názoru, že s projednáváním plzeňského návrhu bychom neměli ve sněmovně spěchat a pokud to jen trochu půjde, vyčkat na vládní návrh, aby o nich mohlo být diskutováno společně. Zároveň podpořím požadavek na prodloužení projednávání obou návrhů tak, aby byl dostatečný prostor pro diskusi nejen ve sněmovně, ale prostřednictvím seminářů a dalších akcí i s nejširší veřejností. Samozřejmě se může najít v Poslanecké sněmovně většina, která diskusi zabrání a přes její představu opravdu vlak nepojede. Nebylo by to poprvé ani naposledy. Ale nemá smysl předjímat podobu parlamentní rozpravy.