Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.12.2014 22:55:03 - lubor

Děkujeme

Vážený pane poslanče, děkujeme, že se o nás hasiče, policisty tak staráte. Chtěl jsem se zeptat zda naše povolání ve smyslu nároků na službu, výkon služby, našeho každodenního nasazení je podřadnější než povolání vojáka z povolání? Proč naše platy a další výhody jsou takřka poloviční než u OS? To vy, nebo výbor pro bezpečnost PS nedokázal prosadit výhody, takové, které jste schválili v novele zákona pro vojáky? Tak, aby tyto dosti podobné profese byly podobně odměňováni? Přečtěte novelu o vojácích, kdyby jste jí četl, tak by jste nehlasoval pro a bojoval i za nás. (oni za smrt 1 mil, my 250 tis, oni výsluhy od hodností a tím pádem vyšší, oni stabilizační příplatek až 28 tis., oni příspěvek na bydlení a dojíždění..atd.)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.01.2015 21:28:51 - Ing. Bohuslav Chalupa
Dobrý večer.
Vzhledem k tomu, že můj švagr, shodou okolností jeden z nejlepších hasičů (a záchranářů), které znám, chápu Vaši ironii a důvody, které Vás vedou k tomu stylizovat dotaz tak, jak jste jej zaslal......nicméně nejste úplně na správné adrese.
Za své návrhy a aktivity ve Výboru pro bezpečnost a v Podvýboru pro HZS se v žádném případě nestydím a budu je prosazovat i nadále. Ano, máte pravdu, ne vše se zatím podařilo prosadit.
Možná bude vhodné, aby jste se s Vašimi potřebami více obracel na své přímé nadřízené.
Nebudu a ani nechci zacházet do podrobností, pokud jde o jednání výboru a podvýboru, ale opakuji - nejsem ten, kdo nevnímá, že Vaše služba je v míru jedna z nejnáročnějších vůbec....možná se poptejte.

V každém případě děkuji za tento dotaz, minimálně pro to, že mi jistým způsobem signalizuje, že způsob mé práce jako poslance má smysl.

S pozdravem
B. Chalupa