Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.12.2014 15:10:13 - íjáček

památky

Pro léta 2014-2020 vláda vyjednala v Dohodě o partnerství, že evropské peníze půjdou nově pouze pro obnovu národních kulturních památek, kulturních památek UNESCO a památkových rezervací. To jsem se dočetla v jednom článku a zajímalo by mě, co další památky? Kdo jim dá nějaké peníze? Budete to vy z rozpočtu ministerstva kultury? Kolik jste si třeba na památky vyčlenili pro příští rok?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.12.2014 13:21:38 - Mgr. Daniel Herman
 Toto je skutečně velmi důležitá věc. Jednání na téma možnosti čerpání peněz z evropských fondů na obnovu památek a jejich rozsah nejsou dosud ukončena. Snahou našeho ministerstva je, aby rozsah památek byl co nejširší, včetně např. i venkovských památkových rezervací, v nichž je řada drobných stavebních památek. Spolupráce s MMR je v této oblasti dobrá. Uvidíme, co nakonec řeknou partneři v evropských institucích. Co se týká rozpočtu MK, samozřejmě na obnovu památkového fondu pamatujeme a peníze na to určené jsou v řádu miliard korun.