Mgr. Petr Kořenek

  • SOCDEM
  • Vsetín
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.12.2014 12:42:22 - Kristýna Kronďáková

občasnká společnost

Podporujete ideu občanské společnosti? Myslíte, že to jde vynutit nějakou normou a co uděláte pro větší zapojeni lidi do veřejného života? Co třeba začít referendem v určitých věcech jako napřed školné.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.12.2014 11:12:21 - Mgr. Petr Kořenek
Občanská společnost je abstraktní pojem, zahrnující veškeré organizace, sdružující občany na dobrovolné bázi. Vymezit ji lze také jako organizované aktivity občanů, které nejsou spojeny se státními strukturami nebo komerčními organizacemi. Tento termín je používán především v teoretických pracích, zatímco autoři empirických studií častěji užívají přesně vymezených pojmů nevládní neziskové organizace (NNO) nebo třetí sektor, které ale zahrnují jen část organizací, tvořících občanskou společnost. To je citace z veřejných zdrojů. Ano podporuji, ale především musí chtít sami občané. Nejsem příznivcem neustálého organizování a vnucování aktivit. Já jsem připraven diskutovat a účastnit se diskuzí.