Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.09.2011 11:24:18 - sylenka

Nikdo nezpochybňuje nutnost reforem

Pravice nám neustále tluče do hlavy, že bez takhle udělaných reforem skončíme jako v Řecku. S takto formulovanými postupy skončíme jako v Nigérii, výší korupce se bezpečně přibližujeme. jaké jsou podle Vás hlavní směry řešení dalšího nezadlužování společnosti a nastartování růstu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.09.2011 12:03:14 - Ing. Antonín Seďa
Za prvé, nikdo nezpochybňuje nutnost reforem. Nicméně to musí být reformy, které nepodříznou ekonomický růst země, ze kterého se odvíjí životní úroveň obyvatel. Osobně jsem přesvědčen, že je nutno upravit rozsah příjmů státního a veřejných rozpočtů tak, aby se stabilizovaly příjmy a rozsah a kvalita veřejných služeb. Jde spíše o přerozdělení zdanění k firmám, nadnárodním korporacím, finančním institucím a bohatším lidem. Je důležité zlepšit čerpání evropských peněz ze strukturálních fondů a podpořit hi-tech technologie, vědu a výzkum. Dále je nutno dokončit reformu veřejné správy, to je snížit počet pracovníků jednotlivých ministerstev podle rozsahu jejich kompetencí. Je nutno zvýšit platbu zdravotního pojištění za statní zaměstnance a tím zastabilizovat veřejné zdravotní pojištění. Důchodový systém není potřeba měnit v současné době.
Co s etýká boje proti korupci, pak vidím tři cesty. Za prvé přijmutí zákona o státní službě, za druhé zavedení do českého trestního zákoníku účinnou lítost pro trestrný čin uplácení a za třetí je to zrušení akcií na doručitele, chcete-li anonymních akcií.
S pozdravem Ing.Antonín Seďa