Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.01.2015 13:41:33 - gabr-daniel

Islám

Pane poslanče, myslíte si, že nám Okamura svými výroky o islámu škodí? Já totiž ano. A co si myslíte o islámu obecně? Je se čeho v našem případě bát?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.01.2015 17:15:57 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Souhlasím s Vámi a již jsem se i veřejně kriticky vyjádřil proti opakujícícm se výrokům pan předsedy Okamury. Z jeho strany je to čirý populismus, strašení lidí, xenofobie a rasismus. Dělá to klasickým stylem, kdy na pravdivém základě o zvěrstvech, která činí bojovníci IS, naloží kopu lží a dezinformací. Souhlasím s názorem, že pan Okamura škodí pověsti naší země právě v zahraničí. Ale to, co je daleko horší, že popírá základní lidská práva, daná v naší zemi ústavním pořádkem. Sylšel jsem, že to nebyla původně jeho slova, ale on je zodpovědný za to, že s těmito výroky souhlasí. Obecně je veliký rozdíl mezi muslimy a islámem a mezi radikalismem, který ať již ve formě uplatňování šária, tak v rámci terorismu, ohněm a mečem proti bezvěrcům, uplatňuje IS. Pro mne osobně je IS daleko nebezpečnější než teroristické organizace typu Al Kajdy. Především proto, že IS se organizuje na bázi územního státu a náboženství, ve kterém mají právo žít pouze věřící a ti, kteří dodržují nastavená pravidla radikály. Pro bojovníky IS život nic neznamená, mají fiannční zdroje z těžby ropy a zemního plynu, a je otázkou, kdo jim za to platí a kdo je finančně podporuje. Já osobně se nebojím migrantů, protože v naší zemi jsou velmi přísné zákony. Odmítám využívání migrační politiky jako politického boje či šíření nenávisti a strachu. Chápu, že problém uprchlíků ze Sýrie, Iráku či Afghánistánu je obrovský, ale měl by se řešit primárně na teritoriu těchto zemí. Zejména humanitární, zdravotní či potravinovou pomocí, a to zejména z bohatých zemí. Nejen z EU či USA či Kanady, ale také z Kataru či Saudské Arábie. Já osobně nemám obavu z lidí jiného vyznání, pokud migrační proces bude odpovídat českým zájmům a bude regulován.Mám spíše obavu o budoucnost demokracie v naši zemi, pokud by se k moci měli dostat lidé s názory pana Okamury.