Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.01.2015 13:50:38 - gabr-daniel

Islám

Paní poslankyně, myslíte si, že nám Okamura svými výroky o islámu škodí? Já totiž ano. A co si myslíte o islámu obecně? Je se čeho v našem případě bát?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2015 8:22:15 - Ing. Radka Maxová

Dobrý den Danieli,

Nejsem si úplně jistá, zda pan Okamura těmito prohlášeními škodí či nikoliv. Rád a často používá populistické výroky, nicméně jsou to výroky, které odrážejí „stav“ nálady občanů, kteří se zcela pochopitelně a oprávněně radikalizace islámu na našem území bojí.

Islám je náboženství jako mnohá jiná. Náboženství - a to jakékoliv  -  samo o sobě není či je nebezpečné. Záleží na tom, kdo tohoto náboženství zneužívá. My u nás bohužel neslyšíme o miliónech muslimů, kteří každodenně chodí do práce, vychovávají svoje děti a nic zlého nikdy v životě neudělali. Slyšíme pouze o těch, kteří v zájmu „svaté války „ popírají morální lidské hodnoty, neváží si života a slouží k uspokojení psychicky nemocných lidí.

A ano, myslím si, že radikalizace islámu na našem území je třeba se bát, protože teroristické útoky neznají hranice a žít v pocitu „že nám se to tady“ ve středu Evropy nemůže stát je hloupost. Ale každopádně bych nechtěla vyvolávat pocity strachu. Spíš bych nabádala k obezřetnosti a odpovědnosti za náš život.

Radka Maxová