Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.01.2015 14:24:37 - Votýpková Věra

Pane SEĎO

Proč takto mluvíte vy víte dobře,že Krym se rovná Kosovu,škoda,že jste levicový. Dost nás obyčejných lidí co znám fandí Rusku a krymu. Byla jsem na Krymu v Simferopolu a oni jsou rádi ,že jsou pod Ruskou federací mám tam známou NIla se jmenuje a jsou vděční Putinovi,tak se chci zeptat proč takovýto tón,prosím mě se zdá,že jen papouškujete názor jiných.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.01.2015 17:28:50 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Předně si prosím znovu přečtěte můj rozhovor, kde jasně a zřetelně odlišuji anexi Krymu a Kosovo. A to prosím vůbec nesouhlasím s nezávislostí Kosova. pouze jsem se pokusil vysvětlit rozdíl, a to jak historický, tak faktický. Taktéž jsem řekl, že si myslím, že Krym již nikdy nebude Ukrajinský. Není to tím, že tam proběhlo referendum, ale pro většinu ruského obyvatelstva, pro vyěěí životní úroveň RF a pro geografickou polohu potřebnou pro ruské vojenské jednotky. Mimo jiné, rozhovor se vztahoval velmi okrajově ke Krymu, ale spíše se zaměřil na můj pohled na ukrajinskou krizi, na ruské sankce apod. A tady si troufnu říci, že můj pohled je velice levicový. Jako bývalý pracovník LET Kunovice mám zkušenosti ze spolupráce s firmami z RF a také jsem varoval před dalším omezením obchodu vlivem dalších sankcí. Nicméně jako demokrat jsem odsoudil anexi, která byla podobná okupaci naší země v roce 1968. Ale ztároveň jsem odsoudil odstranění premiéra po Majdanu, což bylo v rozporu s tehdy platnou ukrajinskou ústavou. Mohu Vás ujistit, že nepapouškuji jiné názory, ale pouze své. Životní i historické zkušenosti totiž ukazují, že nic není pouze bílé či černé.Že vždy existují jisté názory, které jsou z obou stran demagogicky prosazovány. Já mám svůj rozum a své znalosti a podle toho se i rozhoduji.Nikdo, ani já jsem nezpochybňoval vliv pana Putina na zvyšování životní úrovně ruských občanů. Co mi však vadí je skutečnost, že někdo porušuje mezinárodní smlouvy a suverenitu a územní celistvost země. Také si nepřeji opětovnou studenou válku či nějaké vojenské řešení stávající situace na východní Ukrajině. To mi můžete věřit. Tento názor nestraní ani Putinovi, ani Porošenkovi. Můj názor hájí zájmy obyčejných Ukrajinců, kteří vlivem současné situace nemají dostatek základních potřeb a hlavně nemají zajištěnu bezpečnost svou či svých blízkých.