Mgr. Simeon Popov

zastupitel MČ Praha 3
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.01.2015 16:16:24 - Horáková

Klinika

Co, pokud něco, uděláte pro za zachování squattu Klinika? A v jaké fázi je vyšetření poslední demonstrace, kde policisté brutálně zbili nevinného kluka?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.01.2015 0:30:00 - Mgr. Simeon Popov
Dobrý den, nejsem si jist zda úplně rozumím Vaší otázce, ale i tak se pokusím odpovědět. Svévolné a protiprávní obsazování cizího majetku, pod rouškou veřejného zájmu je nebezpečný a proto nepřijatelný jev. Někteří členové iniciativy jsou názoru, že budova Kliniky je všech a proto jsou oprávnění ve jménu obyvatel, ale i svým (jelikož jsou údajně spolumajiteli) budovu dle vlastního uvážení využívat. Pokud tedy vycházím z tohoto názoru, pak mne (jako občana ČR) tito aktivisti taky v této věci zastupují. Já jsem se ale o to neprosil, nikoho jsem nezplnomocňoval a s jejích postupem nesouhlasím. Jsem si jist, že dalších necelých 10,5 mil. občanů ČR nic takového neučinili a je vůbec otázkou, zda by se s touto iniciativou ztotožnili nebo ji schválili. Jde tedy o aktivitu několika osob, bez jakékoli legitimity a legality! Na Praze 3 je cca 250 volných nebytových prostor, které bylo možné nabídnout k využití, např. podobným iniciativám. Bohužel odpovědný zástupce starostky tak neučinil celé dva roky! Kauza KLINIKA je pouze kouřovou clonou, jde o určité uměle vyvolané téma, pro zviditelnění se jednoho-dvou politiků. Troufám si konstatovat, že ZMČ a RMČ Praha3 má primárně řešit a plnit úkoly prospěšné pro co nejširší množinu obyvatel této městské části. Problém Kliniky je mimo její gesci a kompetence. Doporučuji organizátorům své požadavky, sdělení a kroky směřovat na příslušné ministerstvo. Diskuse na půdě ZMČ Praha 3 vnímám spíše jako mediální divadélko.