Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.01.2015 11:03:36 - 3bareska3

Hrozba islamizace.

Uvědomujete si,že islám je nábožensko- politická ideologie, jejímž cílem je islamizace celého světa,že umírněný islám je fikce a že toto, rádoby náboženství v mnoha bodech porušuje listinu práv a svobod ?Co hodláte dělat pro ochranu Čr a jejích občanů,před hrozbou islámu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2015 11:46:40 - Ing. Antonín Seďa
 Hezký den a děkuji za dotaz, který by zřejmě zabral mnoho prostoru a času. Pokusím se za prvé říci, že nemohu souhlasit s tezí, že islám je nábožensko-politická ideologie. Tak jako křesťané, tak i muslimové vyznávají Boha a jak bible, tak korán je základ jejich náboženství. Mimochodem každá demokratická země má ústavu, která zaručuje náboženskou svobodu. Stejně je tomu i v naší zemi, kde součástí ústavy je i Listina základních práv a svobod. Jsem přesvědčen, že drtivá většina islamistů jsou normální mírumilovní lidé, kteří chtějí slušně a bezpečně žít a kteří odmítají jednání radikálních islamistů, například jednotek z IS na území Sýrie či Iráku. Já osobně vidím několik možností, jak zajistit bezpečnost našich občanů před islámským radikalismem. Za prvé je to věcí bezpečnostních orgánů a zpravodajských služeb, to je mít dostetk relevatních informací o pohybu či pobytu těchto lidí na našem území. Pak je to migrační politika ČR, která je jedna z nejtvrdších v rámci EU a je to jen dobře. Další věcí je posilování solidarity a zvyšování životní úrovně všech občanů země, aby prostě zde nebyly podmínky pro nějaký radikalismus. Nejen islámský, ale i zaměřený proti jiným minoritám, včetně prvků rasismu, fašizujících tendencí či nacionalismu. Dále je to zajištění bezpečnosti kritické infrastruktury a další technická a bezpečnostní opatření sloužící k prevenci možných teroristických útoků. A také tlak na EU a EK, aby zajistila neprůchodnost schengenského systému pro radikální islamisty či lidi, napojené na IS či teroristické organizace ve světě.