ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.01.2015 11:40:02 - Lucie Š.

radikální islám

Myslíte si, že násilí a terorismus je v povaze samotného náboženství nebo jde pouze o zneužití této víry? A pokud ano, kdy a proč podle vás vznikl radikální islám?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2015 22:04:06 - Marek Černoch

Dobrý večer,

cílem žádného světového náboženství nesmí být vraždit, popravovat a páchat teroristické útoky. Ani „své“ vyznání a zvyky vnucovat někomu jinému, kdo má svou víru a své zvyky. Hlavním problémem islámu jsou ortodoxní radikální vůdci, kteří verbují bojovníky pro svatou válku. Do jejich vlivu se pak dostávají mladí lidé. Velkým problémem jsou také věznice, kde prokazatelně dochází k „verbování“ nových Alláhových bojovníků. Vězni tam podstupují kompletní výcvik, který poté mohou ve spolupráci s teroristickými organizacemi zúročit. Z historie samozřejmě víme, kdy byly vedeny první džihády moderní doby, že to souviselo s bojem proti komunismu a že s jejich organizací částečně pomáhala CIA.  V té době nikoho napadlo, že by mohlo dojít k tak otevřené agresi, jakou tu máme dnes. Obávám se, že současná situace svědčí o tom, že se radikální islámské organizace zcela vymkly kontrole. Rizika spojená s islámem jsou reálnou hrozbou, nejedná se o žádný mýtus. Ke střetu naší kultury a islámu docházelo po staletí a stačí se podívat do některých zemí abychom viděli, že "tohle" tady opravdu nechceme. Bohužel, Evropa je dnes „zhýčkaná“ a slabá, proto je zapotřebí podniknout konkrétní legislativní kroky, abychom v budoucnu mohli zamezit případným problémům. Musíme se tomu postavit čelem.