Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.01.2015 14:44:33 - Milová

na jedné straně se rozdává na druhé krátí

Dobrý den
v souvislosti s tím, jak jsme bohatý stát a miliony a sociální dávky budou létat na všechny strany (nikomu nechybí)mám dotaz .Ten kdo tu celý život pracoval a pracuje přes 30,40 let a odvádí na vše daně a ve věku kolem 60 let přijde o práci, na prahu stáří a bohužel i nemocí, při čerpání předčasného důchodu se mu pak starobní důchod TRVALE krátí. Přijde mi to velice vůči pracujícím nespravedlivé,protože bez nich by tu nebylo na nic.Myslíte,že je správné,že tomu kdo nedělá , stát věnuje (neomezeně)víc peněz, než lidem za desítky let práce a nestálo by za zvážení nekrátit předčasné důchody po dosažení důchodového věku (ženy jsou už i tak dost znevýhodněny) ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.01.2015 18:59:45 - Ing. Radka Maxová

Dobrý den paní Milová,

v minulosti jsem Vám vysvětlovala problematiku důchodového systému a jestli trochu sledujete moje odpovědi i ostatním, tak musíte vědět, že já rozhodně nejsem zastáncem bezbřehého rozdávání státních peněz. Revize systému výplaty sociálních dávek se stává jedním z mých důležitých úkolů, neboť si myslím to samé co Vy a nejsem s ním úplně spokojena. Je nás víc a vím, že to vnímáte také. Ale těžko mohu vysvětlovat, že vše prostě nejde „lusknutím prstu“. Legislativní proces od přípravy až po konečné odhlasování je  zdlouhavý. Opravdu se snažím, aby lidé o své peníze nepřicházeli a dostávali je ti, kteří je potřebují a ne ti, kteří je zneužívají. A už vůbec nejsem zastánkyní toho, aby nejvíce poškozenou skupinou byly ženy, právě naopak. Ženy a rodina jsou mojí prioritou.

S pozdravem

Radka Maxová