doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.01.2015 11:07:58 - zitová

matematika

Podle průzkumů by většina studentů maturitu z matiky neudělala, a přesto ji chce Chládek zavést. co vy na to? Nemyslíte si, že to budete mít fatální dopady? Proč se nejdřív neněmí osnovy, způsob učení apod., ale nároky na studenty se zpřísňují, a co je horší stále mění, a to i v průběhu jejich studia!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2015 14:20:21 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

Předpokládám, že v případě vzdělávacích oborů zakončených maturitní zkouškou nebude státní část maturitní zkoušky zahrnovat ani v budoucnu povinnou zkoušku z matematiky ve všech oborech. Současně ale nemohu považovat za vyhovující ani aktuální stav, kdy se lze solidní znalosti matematiky a maturitní zkoušce z ní vyhnout i v mnoha oborech, ve kterých je určitá úroveň matematické gramotnosti zapotřebí ke zvládnutí a výkonu oboru, profese a k dalšímu studiu. Jsem dlouhodobě kritikem chaotického provádění nejrůznějších reforem i pseudoreforem ve školství. Pokud dojde k úpravě požadavků na školy a budoucí maturanty, pak podpořím jen takové návrhy, které budou systémově založeny a které  zohlední, že na jejich zvládnutí školy i žáci potřebují dostatek času, ale i metodickou a další podporu.