Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.01.2015 16:34:01 - oldpoutnik

Zákaz Islámu v ČR... Vaše odpověď

Stejně jako p. Fuszteiová bych se zasazoval za změnu ombudsmanky paní Šabatové, která již v mnoha případech zcela bezprecerentně upřednostňuje přání menšin před právy a názory drtivé většiny občanů... Oproti tomu p. Křeček, o němž jste se zmínil, má dle mého názoru pro vedení tohoto rezortu mnohem více pochopení...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.01.2015 8:21:03 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Já jsem volil Stanislava Křečka, a to právě z toho důvodu, že znám jeho názory. Ale převážil názor, že to nemá být poslanec a podle mého názoru je to škoda. Nicméně ombudsman musí řešit i takové úkoly, jako je ochrana menšin a minorit ve společnosti. Ale obecně by mělo platit, že zákony platí pro všechny a určitě nelze vůči jednotlivcům měnit zákony či vyhlášky. Tady je naše evropská kultura a ta by měla být zachována. Proto i naše imigrační politika je docela přísná. Co se týká změny na pozici ombudsmanky, tak dnes není na programu dne. Zodpovědnost za jednání paní ombudsmanky leží na těch, kteří ji volili. Na druhou stranu chápu, že v oblasti práv občanů je i hájení jejich práv vůči státní a veřejné správě. To by se ale nemělo zaměňovat s požadavky na změnu legislativy ve prospěch menšin. každý nově přijímaný zákon musí odpovídat platné ústavě a Listině základních práv a svobod. A pokud někdo se obává, že mu zákon tyo práva upírá, pak nechť se obrátí na ústavní soud. Tyto případy by opravdu paní ombudsmanka řešit neměla.