Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2015 7:36:49 - tiko

dobrý den,

co říkáte tomu,že MO Stropnický má devět náměstků??počítám i státního tajemníky čož je de fakto náměstek.Zajímá mně také Váš názor na absolutně nefunkční a nepracující branný výbor.Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.01.2015 8:36:43 - Ing. Antonín Seďa

Děkuji za informaci, která je pro mne nová. Přiznám se, že na posledním jednání Výboru pro obranu nám ministr řekl, že personální obsazení ještě není hotovo a tím nás seznámí později. Přesto, že mám velké výhrady k činnosti VO, nemohu souhlasit, že je absolutně nefunkční a nepracující. je to spíše otázka nedostatečné aktivity vedení výboru a zejména předsedů jednotlivých podvýborů.Já se snažím přinášet témata, která jsou zajímavá a představují zvýšení kontrolní funkce výboru vůči MO. Něco se již podařilo, například přijmout usnesení o kontrole akvizic nad 50 mil.Kč. Ale rozumím tomu, že v očích veřejnosti, hlavně té odborné to nestačí. Souhlasím s nutností posilovat kontrolní funkci výboru a také je nutno získávat informace, aby jsme netahali kratší konec provazu. Já jsem dlouhodobým kritikem netransparentnosti a neefektivnosti činnosti MO a AČR. Ale mým cílem je opravdové řešení nakumulovaných problémů v resortu a ne sepisování dalších materiálů. papír totiž snese téměř všechno. O tom by práce výboru neměla být.