Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.11.2011 17:23:23 - Ondrej_Katz

Priority v případě vlivu na vládnutí

Pane Dolejši, dobrý podvečer vám přeju, čím dál tím víc podporuju komunisty, co byste řekli, kdybyste ty volby vyhráli? Přijde mi, že k tomu nemáte daleko, protože jste stabilní a máte alespoň jako jedna ze stran si trváte na svém.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.11.2011 19:55:32 - Ing. Jiří Dolejš

Nestačí jen zabrzdit refomy pravice - je třeba prosadit jejich alternativu,  V prvé řade alternativu konsolidace veřejných financí a zajištění kompetencí státu (efektivní veřejnou správu, dostupné veřejné služby) v duchu Listiny základních práv.  Odlišné rozdělení daňového břemene (progrese zejm. u korporátních daní a návrat DPH před rok 2008). Zrušení zastropování odvodů na veřejné pojištění.  Regulace a zdanění finančního sektoru v souladu s vývojem v celé EU.

Pokud jde o šetření tak ne cestou plošných, účetně tupých škrtů, ale omezení předražených veřejných zakázek, Akcent na parazitismus v sociálních transferech je neadekvátní - zneužívání je třeba snížit, ale tato argumentace jen zastírá minimalizaci sociálního státu. Šetřit na těch co mohou nejméně bránit je hyenismus Nejlépe ale omezí čerpání sociální pomoci dostatečná nabídka práce. Neprivatizovat ani zbývající klíčové podniky ani veřejné služby.

Konkurenceschopnost ekonomika zajištovat  ne daňovým a mzdovým dumpingem ale aktivní podporu vybraných oblastí - inovacea VT rozvoj, kvalifikace bez školného, výstavba bytů (zejm. malometrážních bytů pro juniory a seniory), modernizace a elektrifikace státních drah, ekologická MHD. V regionech větší kontrola nad infrastrukturou, celostátně pak zejm. enrgtika i s ohledem na klienta a ne jen na rozvoj energetické firmy. Z dlouhodobého hlediska je důležitá podpora