Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.01.2015 15:31:50 - J3N

Privatizace Norských sociálních služeb.

Ruská maminka popisuje ty samé problémy jako má teď jedna Česká maminka. - https://www.youtube.com/watch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2015 17:16:21 - Ing. Jiří Dolejš

Zde jde za prvé o právo dítěte, které nepochybně není něčím majetkem a za druhé o střed norského práva se zájmem ČR o řešení problému naší občanky. Tady emoce nejsou dobrý rádcem.

ČR stát slíbil být aktivní pokud jde o získání informací o meritu rozhodnutí norských úřadů o dětech, které jsou de iure norskými občany. nelze předem obvinit jednou stranu sporu (ani norské úřady ani matku dětí). Ve sporu pak musí obecně platit zásada "audiatur et altera pars" a to platí i pro přezkoumání podobných případů a i pro zástupce českého státu včetně MPSV.. 

Nerozumím pak oné zmínce o "privatizaci norských služeb". Sociální systém který zejm. ve Skandinávii má určitou tradici a nemalou zkušenost je výsledkem určitého vývoje - přezkum určité kauzy ano (chybu  nelze vyloučit) ale současně raději bez paušálního odsudku celého systému.ochrany dětských práv a to i před nezodpovědnými rodiči, je li třeba.