Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.01.2015 10:02:27 - Lulek z Bystřice

ochrana dětí

Chalánková chce navrhnout zrušení pěstounské péče a současně i Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí. Co vy na to? A souhlasíte, že zmíněný úřad selhal v případu řešení problémů s norskou sociálkou? A jak vlastně samotnou kauzu vnímáte? Podle mě by měl stát udělat víc

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.01.2015 10:10:39 - Ing. Radka Maxová

Vážený pane Lulku,

nejsem si v tuto chvíli jistá, jestli slova paní poslankyně Chalánkové zněla přesně takto, jak popisujete a přiznám se, že o tom pochybuji.

Ale souhlasím s tím, že pojetí pěstounské výchovy je nutné revidovat, alespoň v Čechách určitě.

Co se týká kauzy odebrání dětí rodičů Michalákových, nemám k dispozici tolik adekvátních informací, abych mohla zastávat nějaké hodnotné stanovisko. Sama za sebe, která mám především zprostředkované informace jak od paní Chalánkové tak i přes média, stejně jako Vy, mohu říci, že cítím, že se nejasnosti objevují na obou stranách a pravda, jak už to bývá, bude někde uprostřed.

Vnímám, asi stejně jako Vy, že smutné je to, že děti jsou neustále v napětí a nemají pevný bod. Takže to, co je tu podstatné je, aby se celá záležitosti vyřídila co nejrychleji.

A nemyslím si, že jednání státu v této věci v minulosti bylo dostačujicí.

Radka Maxová