Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.01.2015 20:30:13 - jana nácovská

zdravím bývalého kolegu z odbor.svazu

Nemohu pochopit, jak odsouzeníhodní tvorové (ne lidé) mohou týrat zvířata a provozovat množírny.Jsou to zvrácenci - ale proč to mohou dělat? Zodpovědnost je na vás - najít si pár minut času na změnu zákona (podrobnosti pak ve vyhlášce) a všichni ti chudinkové týraní, nemocní,nešťastní psíci i jiná zvířata přestanou každým dnem, minutou, umírat a naříkat.Zajeďte se podívat místo množírny (třeba místo oběda) vezměte si sebou tašku, deku, granule a každý si nějakého psíčka odvezte domů, ty nelidské tvory odsuďte, zavřete do sklepa na kus hadru o vodě a chlebu - aby pochopili. Prodejte jejich majetek a peníze dejte veterinářům a útulkům na jejich záchranu a léčení. Adresy budou vědět p.Srstka, pí.M.Kubišová a redakce V ringu na TV Barandov (viz minulé úterý večer). Trpí proto, že si nenajdete těch 5 minut na změnu zákona. Udělejte to prosím ne podle plánu a až přijde čas , ale hned, příští týden, protože zachránit a zbavit je té hrůzy, to jde jen takto a jen Vámi. Prosím, udělejte to.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.02.2015 14:29:10 - Ing. Zdeněk Škromach
Milá Jano, množírny jsou ilegální, není problém v absenci zákona, nýbrž v jeho vymáhání. Na toto téma již před časem proběhla v Senátu PČR konference, kde byly řešeny i způsoby, jak množírnám v České republice účinně zamezit, jedním z nich bylo i zavést povinné čipování psů a centrální evidenci čipů na evropské úrovni, nebo aspoň vzájemně propojené národních evidencí. Jak však bylo také na konferenci uvedeno, v Evropském parlamentu již tuto povinnou registraci psů na evropské úrovni schválili a měla by začít platit od roku 2018. Ohledně dalších opatření, jako například definice pojmu množírna, či pravomoci Státní veterinární správy přislíbila podněty z konference předat ministrovi zemědělství zaštiťující místopředsedkyně Senátu PČR Milada Horská. Věřím tak, že je věc reflektována a řešena. Hezký den, Zdeněk Škromach