Ing. Karel Tureček

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.01.2015 10:25:11 - wiesser

Proč právě Irák?

Dobrý den, volně navazuji na váš článek, který jste zde publikoval. Existuje knížka, Proč právě Irák a já se ptám vás, proč si myslíte, že se zde Amerika angažovala? Myslíte, že ji šlo skutečně jen o demokracii? A nemyslíte si, že tak vypustila džina z láhve? A poslední dotaz, máme šanci se nyní expanzi islámu ubránit? Jak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.02.2015 12:31:20 - Ing. Karel Tureček
 Dobrý den,
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

přiznám se, že nerozumím přesně, na která moje slova navazujete. Nicméně u vojenských zásahů nikdy nejde „jen“ o něco, vždycky je tu souhrn důvodů pro krajní řešení, přičemž ovšem vždy jsou mezi těmi důvody některé klíčové, jiné méně významné, přičemž každý má to hierarchii postavenou trochu jinak. Nejsem vojenský odborník ani odborník na Blízký východ, nebudu se proto pouštět do rozborů, ale dovolím si parafrázovat B. Obamu, že nebezpečí není v islámu, ale v těch, kteří ho zneužívají. A také, že žádné náboženství není zodpovědné za terorismus, za ty jsou zodpovědní lidé. Proto jsem také napsal v článku, na který zřejmě narážíte, že nevidím cestu v zesměšňování proroků.

Zdravím

Karel Tureček