MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.01.2015 14:21:33 - marieL.

prezident

Jak byste po dvou letech hodnotil vašeho protikandidáta na hradě? A nelituje, že jste kandidoval? ODS se k vám tehdy nezachovala hezky, skoro jako kdysi ČSSD k Zemanovi, nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.02.2015 12:59:48 - MUDr. Přemysl Sobotka
 Začnu odzadu. S odstupem času je více a více zjevnější, že tehdejší vedení ODS v čele s Petrem Nečasem neudělalo pro podporu kandidáta ODS na funkci prezidenta téměř nic, a že k mé kandidatuře, přesto, že jsem drtivě vyhrál primárky a stála za mnou členská základna, přistoupilo chladně.

To ale neznamená, že bych své kandidatury litoval. Byl jsem k ní vyzýván tolika lidmi, že jsem prostě nechtěl a nemohl odmítnout. Jinou věcí byl pak samotný průběh kampaně.

A vítěz?

Pan prezident Zeman sliboval, že v duchu našich nejlepších prezidentů by chtěl náš národ spojovat. Dělá ale přesný opak. Jeho výroky národ rozdělují a to dost ostře, vyhroceně. Jiné jeho výroky poškozují prezidentský úřad a jeho některé zahraničně politické kroky a výroky jsou na hraně naší příslušnosti k západní euroatlantické civilizaci.

Takže stručně řečeno, nejsem zklamán, protože pana Zemana dobře znám, ale – a potvrzují to i průzkumy veřejného mínění, zklamání zažívají ti, kteří do volby pana Zemana vkládali své naděje.