Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.02.2015 21:25:08 - ján brezáni

Exekuce

Dobrý večer,dokážete uspokojivě vysvětlit voličům,proč Vaše strana i přes předvolební sliby a programové prohlášení nepředložila jediný návrh zákona měnící pravomoci exekutorů?Současný návrh,který změnu přibližuje museli víceméně prosadit poslanci Úsvitu.Opravdu vnímáte vliv exekucí na chod asi milionu domácností jako v pořádku,když jsou lidem s dětmi doposud zabavovány pračky a lednice?Nevadí Vám,že jste národem vnímáni tak,že exekuce nechcete omezit,protože jste exekutory upláceni?Vyvraťte toto podezření vysvětlením této Vaši nečinnosti. Ján Brezáni.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.02.2015 15:05:31 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Problematiku exekucí považuji já osobně i ČSSD za jednu z priorit. Tato problematika se mimo jiné objevila i v Programovém prohlášení vlády ČR a v současné době čekáme na celkovou novelu zákona z pera paní ministryně spravedlnosti. My jako poslanci za ČSSD jsme připravili novelu zákona, která řeší nemožnost zabavit nemovitost, pokud exekuční výměr nepřesahuje 50 000Kč. Ta zřejmě bude projednávána v prvním čtení v březnu tohoto roku. také senátoři za ČSSD předkládají novelu zákona na tzv. územní působnost exekutorů. Přiznám se, že nevím v jakém stadiu je v současné době. Já sám pracuji na novele zákona, která by odstranila "podvody" při exekucích a také výše zmíněnou územní působnost. Prozatím mám připraven pouze návrh, protože mi bylo řečeno, že to chce komplexní řešení, které připravuje vláda. Závěrem chci dodat, že není pravdou, že toto téma nebereme vážně. Právě naopak a jsme připraveni splnit své předvolební sliby i v tomto bodě.