Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.02.2015 11:22:19 - grunlich

těžební limity

Co si myslíte o prolomení těžebních limitů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.02.2015 11:25:14 - Jaroslav Doubrava
To je, samozřejmě, velmi citlivá otázka. Chápu pocity občanů, kteří by prolomením limitů mohli přijít o své domovy, kde mnohdy žijí celý svůj život. I já své dětství prožil v obci Úžin, která byla kvůli uhlí zlikvidována. Zbyla po ní veliká jáma zatopená vodou.

Na druhou stranu, jednou ty zásoby uhlí budou muset být vytěženy. Proč ne teď, když ty doly jsou v plné výkonnosti, je v nich technika, která nejde někde uskladnit. Navíc zatopení dolu vodou, jako to udělali v Chabařovicích na Ústecku nepovažuji za rozumné řešení, to znamená, že by se v nich musela odčerpávat voda aby k zatopení nedošlo. To vše jsou obrovské náklady. Obávám se, že v současné ekonomické situaci by to byly neufinancovatelné náklady. Lidé by si měli stanovit velmi přísné podmínky, včetně požadavku na výstavbu nových obcí, nových domovů, jako náhrady za možnost odejít a uvolnit prostor pro dotěžení uhlí. Jaroslav Doubrava