Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.02.2015 14:53:17 - Olinka

ANKETA

Reaguji na vaši anketu a ptám se, zda vy sama souhlasíte se zavedením samostatného úřadu v pozici „dětský ombudsman“? A jaké máte pro váš názor opodstatnění? A pak by mě zajímal váš pohled na kauzu Michálákových. Děkuju

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.02.2015 11:25:46 - Ing. Radka Maxová

Vážená Olinko,

abych byla upřímná, nesouhlasím se zavedením speciálního úřadu „dětského ombudsmana“. Myslím si, že náš stát má poměrně dobrý systém ochrany dětí ve formě organizací (FOD, Nadace Naše dítě, Bílý kruh bezpečí atd.), které jsou schopny -  velmi rychle a kvalitně - suplovat tuto činnost. Navíc zřizování dalších úředníků je opět navyšování státních peněz, které by bylo lepší použít v přímý prospěch těchto dětí. Záležitost ohledně dětského ombudsmana je teď na počátku diskuze a uvidíme, kam se posune. Musím ale říci, že mě velice překvapilo, že jsme poslední mezi 4 zeměmi EU, kteří tuto pozici nemají.

Kauza Michalíkových je i přes veškeré možné mediální informace pro mě nejasná a na obou stranách neúplná. A jiné informace nemám, stejně jako Vy. Myslím si, že pravda bude někde uprostřed. Rozhodně mi tato kauza signalizuje, že v minulosti se stát v této otázce moc neangažoval a jsem zastáncem toho, aby proces byl ukončen co nejdříve a děti už nemusely snášet „vakuum“, co s nimi, kam půjdou apod. Protože o ty děti přece jde.

Radka Maxová