Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.02.2015 17:31:44 - Ladová

sociální dávky

Hezký den
na profilech mi zaujal článek o zneužívání sociálních dávek- např.úřady při kontrole v r.2010 zjistily zneužití dávek v částce 143 milionu Kč a jak tomu zabránit ? Nabízí např.zavedení trestného činu : zneužívání sociální dávky a vymáhání podvodně nabytých finančních prostředků. Jaký je váš názor ? Je jasné,že když lze něco získat zadarmo a hlavně nemuset nikdy nic vracet je lákavé.Když vidím co stát rozdává, tak nevím jak dlouho, ty co skutečně něco vyrábí a následně např.prodají všechny uživí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2015 16:37:32 - Ing. Radka Maxová

Vážená paní Ladová,

naprosto s Vámi souhlasím, že výše zmiňovaný nesoulad není v pořádku a že zneužívání sociálních dávek by mělo být trestným činem. Nevím, do jaké míry sledujete politické dění, ale v současné době velmi bojuji za tzv. elektronické náramky pro neplatiče výživného, takže věřte, že mi tato problematika není cizí a nehodlám se určitě smířit s tím, že stát bude rozdávat na nevhodných místech a ne těm, kteří to opravdu nutně potřebují. Jen se nedá vše dělat najednou. Stát zneužité dávky může vymáhat zpět, ale věřte, že to je značně složitý a mnohdy nesplnitelný úkol. Navíc se každá zneužitá dávka (přeplatek) může vymáhat jen po nějakou dobu a to je navíc u každé dávky jiné. No prostě džungle. Každopádně Vás ujišťuji, že jedním z mých hlavních cílů je zjednodušit a velmi zprůhlednit finanční toky v sociálních oblasti a službách, které jsou opravdu velmi nepřehledné a pro mě, z hlediska ekonomiky, notně varující. Takže držte palce a děkuji za podnět.

Radka Maxová