PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.02.2015 14:07:38 - Leon Fox

Smlouva TISA

Dobrý den Vážený pane doktore, předem bych Vám rád poděkoval za včerejší přednášku v Brně, kde jste se zmínil o smlouvě TTIP. Bohužel už nebylo moc času se zeptat na smlouvu TISA. Na internetu (http://infoglobal-novinky.blogspot.cz/2014/11/smlouva-tisa-likvidace-statu.html) jsem našel informace o této a smlouvě a už na začátku článku je uvedený text „Existuje mnohem větší nebezpečí než smlouva TTIP o transatlantické obchodní unii mezi USA a Evropskou unií. Jmenuje se TISA: „Trade Services Agreement“. Zmínku o ní najdeme například na stránkách Literárek ve článku Terezy Spencerové zde. Ovšem jde o mnohem víc než o bankovní sektor. TISA jde mnohem dál než TTIP, neboť plánuje zavázat smluvně 50 zemí světa kromě zemí BRICS a znamená už úplné zbavení moci státu.“ Jaký je Váš názor na tuto smlouvu?
Předem, děkuji za Váš názor a přeji hodně štěstí, zdraví a pracovní úspěchů.
Oto Brázdil - Břeclav

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2015 19:03:31 - PhDr. Josef Skála, CSc.
 

Srdečně zdravím - s díky za ohlas i zájem o další poznání. To, co o TISA napsala Tereza Spencerová, bych podepsal. Stejně jako kritické analýzy na některých dalších webech, z nichž se rodí nezávislá informační infrastruktura.

Originál vyšašil Assange. Klobouk dolů i za to.

TISA je další čuňárna, šitá na míru "majitelům světa". Pracovní a sociální právo vrací fakticky až kamsi před Bismarcka.

Tím víc šokuje, že naším jménem na ni nikdo z těch, kdo má slovo před statisíci očí a uší, nereaguje. Což některé z nás ale už ani moc nepřekvapuje.