ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2015 14:29:28 - vladislav mrákota

puč

Přijde mi, že jste iniciátorem toho, co bych nazval pučem ve straně. Mám pravdu? A co je důvodem tohoto rozštěpení? Přijde mi divné, že se tak stalo přes noc. Proč jste až na výjimky nekritizoval Okamuru otevřeně a pak jste i dle jeho slov za zády domluvili rozdělení strany. Proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.03.2015 11:37:34 - Marek Černoch
 U nás se nejednalo o žádnou novou myšlenku, dokonce sám Tomio Okamura mluvil na podzim loňského roku na ideové konferenci hnutí o možnosti, že by vznikla nová strana, která by s Úsvitem spolupracovala a přijímala členy. Navíc jsem Tomiovi vše četně řekl. Na poslaneckém klubu jsem pak otevřel širokou diskusi o další alternativě a poslanci se s ní ztotožnili a podpořili ji. Poslanecký klub mě pověřil, abych jednání o podobě strany koordinoval já osobně, samozřejmě v souladu s rozhodnutím klubu. Víte, Úsvit se v poslední době vzdálil voličům. Začali jsme „ztrácet lidi“. Prakticky vůbec už se neprosazovala přímá demokracie, z hnutí se stala xenofobní a rasistická rarita parlamentu.  Neexistovala vůle k tomu přijímat nové členy a to se nám nelíbilo. Tomio Okamura naše námitky vůbec neposlouchal a vždycky nad nimi mávnul rukou. Nová strana bude maximálně otevřená občanům a samozřejmě bude usilovat o širokou členskou základnu. Navazovat bude i na prosazování prvků přímé demokracie.