ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2015 19:58:55 - hanušová

O co vám jde?

Dobrý večer, zajímalo by mě, co vznikem nové frakce, strany nebo jak to nazvat sledujete a kdo ji povede? A jestli Vám vadil Okamura, nebylo by snadnější si zvolit jiného předsedu? A co vám na něm tak vadí? Můj poslední dotaz je, jak se vašeho nové uskupení bude jmenovat a zda do něj bude možné vstoupit. Stát se členem Úsvitu je totiž téměř nemožné.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.03.2015 11:40:31 - Marek Černoch
 Dobrý den. Nejednalo se o žádnou novou myšlenku, dokonce sám Tomio Okamura mluvil na podzim loňského roku na ideové konferenci hnutí o možnosti, že by vznikla nová strana, která by s Úsvitem spolupracovala a přijímala členy. Nejednalo se tedy o novou myšlenku. Navíc jsem Tomiovi vše četně řekl. Na poslaneckém klubu jsem pak otevřel širokou diskusi o další alternativě a poslanci se s ní ztotožnili a podpořili ji. Poslanecký klub mě pověřil, abych jednání o podobě strany koordinoval já osobně, samozřejmě v souladu s rozhodnutím klubu. Víte, Úsvit se v poslední době vzdálil voličům. Začali jsme „ztrácet lidi“. Prakticky vůbec už se neprosazovala přímá demokracie, z hnutí se stala xenofobní a rasistická rarita parlamentu.  Navíc jak sám píšete, byla tu otázka členství. Neexistovala vůle k tomu přijímat nové členy a to se nám nelíbilo. Nová strana bude maximálně otevřená občanům a samozřejmě bude usilovat o širokou členskou základnu. Navazovat bude i na prosazování prvků přímé demokracie. Nová strana by spolupracovala s Front Nacional pod vedením Marine Le Pen. Tato politička je zcela odlišným politikem, než byl její otec. Strana je dnes umírněnou stranou, která chrání národní zájmy a například problém radikálního islámu a nelegálních imigrantů chce opravdu řešit.