ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2015 9:41:12 - Pann

Pane Černochu

Byl jste zvolen voliči za stranu Úsvit do ps.Tuto stranu jste nyní zradil.
Jaký máte pocit že veřejnost a Vaši voliči ve Vás vidí zrádce?
Jste pro aby tzv.přeběhlíci přišlí o svůj mandát?
Dle mého mínění,poslanci s takto pokřiveným charakterem NEMAJÍ v PL co pohledávat !!!

J.FILIP
Šternberk

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2015 16:48:11 - Marek Černoch

Dobrý den pane Filipe.

Znovu bych chtěl zdůraznit, že se nejednalo o žádný puč, revoluci ani zradu, jak píšete. Nejednalo se o žádnou novou myšlenku, dokonce sám Tomio Okamura mluvil na podzim loňského roku na ideové konferenci hnutí o plánu, že by vznikla nová strana, která by s Úsvitem spolupracovala a přijímala členy. Nejednalo se tedy o novou myšlenku. Na poslaneckém klubu bylo dopředu dohodnuto, že se bude reálně řešit další směřování. Po prezentaci Tomia jsem ukázal svou vizi, otevřela se diskuze a poslanci se s ní ztotožnili a podpořili ji. Poslanecký klub mě pověřil, abych jednání o podobě strany koordinoval, samozřejmě v souladu s rozhodnutím klubu. Úsvit se v poslední době vzdálil voličům. Začali jsme „ztrácet lidi“ a výsledky senátních voleb, voleb do EP a komunálních voleb dopadly špatně. Prakticky vůbec už se neprosazovala přímá demokracie, tedy to, s čím jsme do voleb šli.  Navíc jak sám píšete, byla tu otázka členské základny a regionálních struktury hnutí. A bez členské základny žádná strana dlouhodobě neuspěje. Myšlenka integrační strany je o propojení s hnutími, která znají problematiku svých regionů a samozřejmě bude usilovat o širokou členskou základnu. Myslím, že jsem za celou dobu, co v politice jsem občanům ČR ukázal, že mým cílem je jim pomáhat. A jsem moc rád, že se mi to v mnoha případech povedlo. Nechci měnit špatné věci v ještě horší, ale naopak dělat ze špatných ty dobré. A je tomu tak i v tomto případě. Chceme spojovat a tvořit, ne rozdělovat a bořit. Nikdy jsem Tomia nezpochybnil jako lídra, nikdy se nesnažil o jeho sesazení! Bylo to myšleno jako společná práce, která měla posílit hnutí i Tomia. Za rok a čtvrt jsem myslím dokázal, že se poslanecké práci „neflákám“.

Nejedná se o žádné přeběhlictví, ale o demokratický proces. Navíc, původně vymyšlený Tomiem Okamurou. Když jsme Tomia Okamuru na něco upozorňovali, akorát nad tím mávl rukou. Protože je podle stanov Úsvitu automaticky předsedou na pět let bez možnosti odvolání, jednalo se o jedinou možnost, jak něco změnit a pracovat pro voliče. Populistické výkřiky do tmy totiž nic nezmění.