Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2015 15:50:39 - Martin L

Pane poslanče

Prosím vysvětlete veřejnosti proč se tak tají všechny extrémistické skupiny které se přiživují na našem štědrém sociálním systému. Ať jsou to nepřizpůsobiví rómové, ať jsou to různí přistěhovalci. Obě skupiny jsou z našich peněz štědře dotování, o práci zájem nemají a my je dototujeme aby byli zticha a nedělali nám ostudu? Na tento trend brzy dojedeme. Co proti tomu chcete ve vládě dělat? Doufám, že ne sedět se založenámi rukami a dívat se jak jsou naši občané odíraní jen aby se mělo dobře pár tisíc jedinců, kteří žijí na náš úkor.
Prosím začněte už konečně jednat a né se snažit vše zametat pod koberec.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.03.2015 20:16:45 - Ing. Zdeněk Škromach
Vážený pane Martine, bohužel nevím, nač narážíte svým vyjádřením, že „se tají všechny extrémistické skupiny, které se přiživují na našem štědrém sociálním systému“? Sociální dávky plynou lidem sociálně potřebným, kteří se k tomu prokazují dle platné legislativy tohoto státu a zákony v této věci platí pro všechny občany ČR stejně. Osobně ve vládě nesedím, ale věřím, že vláda Bohuslava Sobotky bude maximálně prosazovat program sociální demokracie, a tudíž že bude usilovat o efektivní stát, který však nebude oslabovat sociální potřeby slabších skupin obyvatel, především seniorů, rodin s dětmi, matek samoživitelek apod. Na sociální dávky, jako je podpora v nezaměstnanosti, kterou dostáváme na základě výpočtu našeho předešlého výdělku a odvodů pojištění do systému – tudíž si svou prací předplácíme podporu v nezaměstnanosti, rodičovský příspěvek, příspěvek na dítě, příspěvek na bydlení apod. plyne pouze cca 20 % rozpočtu MPSV. Převážná většina rozpočtu MPSV (necelých 80 %) jde na důchody zdravotně postižených, sirotků a seniorů. A věřím, že uznáte, že tyto skupiny příjemců nejsou žádnými příživníky na systému. Hezký den, Zdeněk Škromach