Mgr. Miluše Horská

  • BPP
  • Pardubice
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.02.2015 17:05:07 - tarabovalenk

Vzdělání pedagogů ve vaší škole Svítání

Hezký den paní senátorko, proč mi opakovaně neodpovídáte na mé dotazy týkající se vzdělání pedagogů ve vaši škole Svítání. Již jste dotazy dvakrát přeskočila. Mám to tedy chápat tak, že ve škole, kde vzděláváte děti, které potřebují speciální přístup zaměstnáváte nekvalifikované pedagogy a obcházíte, tak zákon?(nebo nezahájili ani studium). Děkuji vám za odpověď a profesionální přístup senátorky a ředitelky. Po třetí Vám děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.02.2015 10:57:52 - Mgr. Miluše Horská

Vážená paní Tarabová,

ráda bych odpověděla na Váš dotaz týkající se vzdělání pedagogů ve škole SVÍTÁNÍ. Dotazy jsem nepřeskočila a omlouvám se za opoždění s argumentem velké vytíženosti.

Základní škola a Praktická škola SVÍTÁNÍ, o.p.s. přesně dodržuje zákon a k otázce vzdělávání zaujala jasný postoj. Všichni naši stávající pedagogové bez výjimky, kteří přesně nesplňovali požadovanou kvalifikaci, si ji v tuto dobu doplňují a během několika měsíců bude mít devadesát pět procent z nich vzdělání dokončené. Zbývajících pět procent pokračuje ve vzdělávání a dokončí ho v následujících letech. Ve všech těchto případech se jedná zejména o pedagogy s úplným vysokoškolským pedagogickým vzděláním a praxí, kteří si formálně doplňují vzdělání, aby splnili zákonem stanovené podmínky. Naše škola jim navíc umožňuje nadstandardní průběžné vzdělávání.

Vůči zaměstnancům, kteří neměli požadovanou kvalifikaci a nepodnikli kroky k jejímu doplnění, zaujalo vedení školy SVÍTÁNÍ nekompromisní stanovisko a byl s nimi ukončen zaměstnanecký poměr.

Z výše uvedeného vyplývá, že naplňujeme nejen literu zákona, ale zároveň se maximálně snažíme vyjít vstříc učitelům, kteří své kvality jasně prokázali v praxi, a tím plynule zajistit kvalitní výuku. Jak je zřejmé z vynikajících výstupů výročních zpráv, daří se nám to.

S přátelským pozdravem


Miluše Horská

ředitelka školy

místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE