Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.02.2015 9:44:36 - Hubert.

útok v Uherském Brodě

Co říkáte na situaci v Brodě? Dokážete si vysvětlit, jak to, že měl daný člověk zbrojní průkaz? A jak byste hodnotil postup policie?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.05.2015 19:26:18 - Ing. Bohuslav Chalupa
Dobrý večer.

V souvislosti s Vaší otázkou Vás ujišťuji, že se věci intenzivně věnuji. Spolu s kolegou, p. poslancem I. Gabalem jsme Uherský Brod a místo činu fyzicky navštívili dne 5. 5. 2015, kde jsme si provedli nezávisle na informacích od PČR svá zjišťování. Mimo to jsme využili i možnost hovořit s p. starostou a očitými svědky tragické události.
Vzhledem k tomu, že šetření PČR a GIBS ještě nebylo definitivně ukončeno a věc bude předmětem dalšího jednání jak Výboru pro bezpečnost tak i Stálé komise pro kontrolu Generální inspekce bez.sborů (GIBS), nebudu se v této chvíli touto cestou vyjadřovat k Vašim dalším dotazům, omlouvám se.
Nicméně Vás ujišťuj, že jako člen obou výše zmíněných orgánů PSP ČR, se věci budu i nadále pečlivě věnovat s tím, že cílem mé práce a práce mých kolegů je přispět k tomu, aby PČR byla lépe připravena řešit obdobné situace. Spolu s tím se samozřejmě zabýváme i stavem kegislativy, která je s tímto případem tak či onak spojena.

S pozdravem
B. Chalupa