Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.03.2015 10:55:07 - Jáchym Grál

registrační pokladny

Když pracuji na živnosťák jako IT odborník, budou se mě týkat registrační pokladny? Neodkážu si to, na rozdíl, od pohostinství, představit v praxi. A druhý problém, kolik to bude živnostníky stát a kde na to máme vzít? Myslím pořízení těch pokladen a všeho kolem. Malý živnostník je rád, že jen tak tak vyjde už nyní. Chcete z nás mít nezaměstnané? Děkuji, Grál

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.03.2015 11:20:30 - Ing. Radka Maxová

Dobrý den pane Grále, 

 v  první řadě dovolte, aby velmi ocenila, že jste se představil celým jménem, není to tak běžné. A opravdu z Vás nechci mít nezaměstnané, naopak, drobných živnostníků si nesmírně vážím, protože je mi jasné, že na nich leží velká daňová tíha.

Teď k registračním pokladnám nebo spíše k elektronické evidenci tržeb. Důvod, proč se snažíme tato pravidla nastavit není v tom, že chceme zlikvidovat drobné živnostníky, ale nechceme, aby někteří žili na úkor ostatních. Snažíme se uvést v chod systém, který se velmi dobře uplatnil v Chorvatsku a opravdu přispěl ke snížení daňových úniků. Pro občany to znamená lepší výběr daní, které se neztratí u podvodníků a pro podnikatele, ač se Vám to osobně třeba nezdá, jde o narovnání podmínek na trhu a omezení administrativy spojené s kontrolami finanční správy. To, co Vás zajímá je fázování vstupu do systému. Jako OSVČ v oblasti IT si v tuto chvíli ještě nemusíte dělat starosti. V první fázi jde o restaurační a stravovací služby, v druhé fázi pak o maloobchod a velkoobchod a ve třetí fázi o obory s významným podílem hotovostních transakcí. A to není záležitost měsíců, ale let.

Takže jediné, co bych Vám v tuto chvíli poradila je, neztrácejte informovanost nad vývojem, což si myslím, že jako odborníkovi v systému informačních technologií se Vám stát nemůže.

Radka Maxová