Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.03.2015 11:50:46 - Bělka

ženy proti mužům

Kdy si podle vás budou muži a ženy skutečně rovni? Proč je třeba stále takový rozdíl v platovém ohodnocení? A proč vůbec u nás neexistuje možnost jako v Americe uvádět unisexového pohlaví?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2015 8:30:21 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Podle mého názoru na všechny změny chce čas a jistě to nevyřeší nějaké poviné zastoupení, tak jako v podnicích v Německu. ČSSD sice hodlá přijmout opětovnou změnu stanov, kde zakotví povinné 40% obsazení kandidátních listin vždy opačným pohlavím, ale osobně si nedělám iluze o tom, zda to bude reálně naplněno. řada organizací totiž má žen "pod stav", průměrný počet žen v sociální demokracii je 35%. Ale oosbně podporuji účast žen jak v politice, tak ve veřejných funkcích. Pokud se ptáte kdy si budou muži  aženy skutečně rovni, pak jsem přesvědčen, že tehdy, pokud si to sami uvědomí a skutečně budou chtít. Je to zejména o iniciativě občanů, zda chtějí vykonávat vedoucí funkce či funkce veřejné. So se týká USA, tam je jiná tradice a mentalita. A podle mého názoru je tam zbytečně silná "proti mužská" politika, včetně přísných pravidel pro tzv. sexuální harašení.To se k nám opravdu nehodí, tak jako některá zbytečně provokující ženská hnutí, která spíše emancipaci škodí, než k ní přispívají. Dokonce se setkávám s mnoha případy, kdy ženám kvóty vadí a berou je jako ponižující vůči jejich osobě. S tímto názorem osobně souhlasím, protože by to mělo být ne o pohlaví, ale o kvalitě, odbornosti, vědomostech a schopnostech vykonávat tu kterou funkci.