Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.03.2015 10:44:17 - cibulka

konvoj

Mě uniká jedno. Až konvoj obrněnců armády USA dorazí kam má, co bude pak? Proč se tak řeší nějaký přesun a ne to, co bude následovat? Co když to Rusko vyprovokuje k nějaké násilné - obrané akci?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.03.2015 15:37:18 - Ing. Antonín Seďa
 Děuji za dotaz, který je relevantní. Předně opravdu nevím, proč zrovna tento konvoj dostává takové publicity. Zřejmě proto, že se na něm všichni politici chtějí nějak zviditelnit. Cvičení, které probíhalo v baltských zemích skončilo a americké jednotky se přesouvají po své ose na své vojenské základny do Německa. Až konvoj dorazí do svých domovských základen nastane doma údržby techniky a výstroje, možná i odpočinku pro vojáky. Následovat budou další pravidelná a předem odsouhlasená vojenská cvičení. Co se týká nějaké, podle vás obranné akce RF, musím připomenout, že RF již několik měsíců provokuje, ať již letouny nad územím baltských států, tak v mezinárodních vodách. Připomínám několik velůkých vojenských cvičení u hranic Ukrajiny či v Kaliningradské oblasti. Současné poslední velké cvičení RF v počtu 40 000 vojáků, včetně jaderných bombardérů TU-22, jsou ukázkou toho, že ruská armáda nezahálí, ale právě naopak. Jsem však toho názoru, že ukazování bicepsů a harašení zbraněmi na obou stranách k ničemu nevede. To, co je důležité je mezinárodní úsilí o uklidnění bezpečnostní situace na východní Ukrajině. RF je agresorem, co s etýče obsazení Krymu, ale spoň dle mezinárodních dohod. RF již přiznává, že tzv. zelení mužíčci byly speciální výsadkové jednotky RF. Tak jako je jisté působení ruských vojsk na východě Ukrajiny, včetně dodávek techniky, zpravodajských informací či protiraketové obrany. Pevně věřím, že opravdu zůstane pouze u toho harašení zbraní, protože nikdo si vyhrocení konfliktu a válku nepřeje.