Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.03.2015 19:28:34 - Kristýna B.

sjezd

O jakém novém vedení to mluvíte? Žádná zásadní obměna se neodehrála a do čela strany se dostali Sobotkovi posluhovači. Nic moc se nezměnilo ani ohledně kandidátek. vedení strany si stejně nechalo možnost bezdůvodně některého z kandidáta vyškrtnout...Nemyslíte, že na to, aby vás nezastínilo ANO, musíte udělat víc a nové voliče mohou oslovit jen noví lidé s novými vizemi, což není případ o víkendu zvoleného vedení strany. Souhlasíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.03.2015 8:42:31 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Každé vedení po zvolení je nové a má mandát na dva roky. Obě ženy jsou nové, tak jako J.Hamáček, myslím ve vedení. takže je nové. Nevím, zda někdo může mluvit o posluhovačích, ale řekl bych, že byli a jsou loajální vůči předsedovi strany. Alespoň do dnešních dnů. Co se týká změn ve stanovách, sociální demokracie je demokratická strana a možnost vyškrtnutí z kandidátky pro vážné pochybení dané opět stanovami má každá politická strana. V tom problém vůbec nevidím. Osobně jsem předpokládal větší vliv členské základny na sestavování kandidátních listin, ale o tom bude ještě rozhodovat konkrétní změní volebních a jednacích řádů. Nechci srovnávat podnikatelský projekt ANO 2011 s historií a politickým ukotvením ČSSD. Ale mohu říci, že souhlasím s tím, že je potřeba nové, ale odborně a morálně zralé politiky, kteří mají své životní zkušenosti i vize. Ale o tom mimochodem rozhodovalo 752 delegátů sjezdu, takže mandát to byl z pohledu členské základny silný. Ale jinak obecně souhlasím, nicméně nemohu souhlasit s tím, aby noví politici byli "nepolitici" , jak se často nazývají a také populisté. A to v případě řady politiků ANO 2011 souhlasí.