Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2015 16:08:12 - Ladová

taky nemají na kroužky, lyžařský výcvik

Dobrý den
Zálohované výživné neplatičů, je zcela zbaví zodpovědnosti ,(některé inspiruje) málokomu se podaří, nerespektovat rozhodnutí soudu a když si s tím stát neví rady, rozhodne, že to za něj budou platit druzí.Nejen samoživitelé nemají na kroužky,lyžařský výcvik atd. Jak pomůžete dětem rodičů, kteří mají osobní bankrot,jeden nebo oba dva jsou bez práce,splácí hypotéku,otec je alkoholik,závislý hráč... ? Svou situaci nechodí vyprávět do televize a tak se moc neřeší - nějaké kroužkovné za pár tisíc ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2015 15:38:10 - Ing. Radka Maxová

Dobrý den paní Ladová,

abych byla upřímná, úplně Vám nerozumím, na co se vlastně ptáte a konkrétně mě. Co je podstatou otázky.

Už několikrát jsem proklamovala, že nejsem zastáncem zálohovaného výživného v podobě, kdy by toto měl řešit stát. Ale naopak, to co říkáte, měl by tvrdě stíhat ty, kteří neplní vyživovací povinnost. Elektronické náramky jsou nástroj, který bude mít dohled nad těmi, kteří např. opustí nápravné zařízení a stát bude moci ohlídat, aby v případě výdělku, okamžitě v první řadě zaplatil výživné.

Většina těch, co mají v životě trápení, ho nechodí vykládat do televize. Nemohu být odpovědná za životy ostatních lidí, jako se nemohu o všechny postarat. Ale mohu tlačit na to (a o to se snažím), aby zákon stíhal velmi tvrdě rodiče, kteří nejsou ochotni starat se o své děti. A v neposlední řadě dodávám, že každý je zodpovědný především sám k sobě a svým dětem. Výběrem partnera to vše jen začíná.

Radka Maxová