Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.03.2015 11:30:00 - Betinka

americký konvoj v ČR

Proč si myslíte, že u nás americký konvoj vyvolává takové emoce? Přijde mi, že u nás stále dost lidí sympatizuje s Ruskem a Putinem a z postkomunistických zemí jsme v tomto trochu raritou. Mám pravdu? Nebo jak si vysvětlujete, že u nás se to tak řeší. Není to pro nás ostuda?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.03.2015 18:06:21 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji a za dotaz. Souhlasím s Vaším názorem ,že postoj některých našich politiků a nezávislých iniciativ je ostudou pro Českou republiku. Tím ovšem nezpochybňuji právo každého občana vyjádřit se i k této události. Je mi trochu smutno z toho,že po 25. letech od sametové revoluce a 16 let od vstupu naší země do NATO existuje na naší politické scéně politická strana, která nejen zpochybňuje polistopadový vývoj, ale i naše ukotvení v Aliancí a dokonce v EU. Příčiny postoje menšinového počtu občanů vůči americkému konvoji vidím v bezpečnostní situací na Ukrajině , ovlivněni veřejného mínění obrovskou pro ruskou propagandou a negativním vztahem některých politiků a občanů vůči USA. Připomenu, že takových průjezdů je za rok přes stovku a vše prochází schvalováním procesem ve vládě a v parlamentu. Kritici solidarity a našeho členství v NATO neříkají veřejnosti pravdu, protože Česká republika není schopna si sama zajistit svoji vnější bezpečnost.Proto jsme součástí kolektivní obrany ,ať již v Severoatlantické aliancí,tak v rámci společně bezpečnostní politiky Evropské unie. Pokud bychom chtěli byt například neutrální, pak za prvé bychom museli na svoji obranu vydávat více jak 3% HDP (130 mld.Kč ) ročně a stejně by nebyla jistota, že nám proti agresi někdo pomůže. Tohle kritici záměrně neříkají veřejnosti, ono by jim jejich populistický postoj občané hodili na hlavu. Na druhou stranu nemohu souhlasit také s těmi, kteří americký konvoj využívají ke svému zviditelnění.