Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2015 18:19:27 - tupalo

Pane poslanče, na slovíčko! (2)

Pane poslanče, když jsem četl vaši odpověď na můj komentář, jak píšete, nevěděl jsem, jestli se mám smát či brečet. Opravdu na ni padne jak ušitá parafráze poslední věty známého výstupu Wericha a Horníčka: „Dojal jste mě, že jste zůstal sociálním demokratem.“ Takovým přímým, pravdivým, čestným... Bohužel nemohu reagovat na všechny pozoruhodnosti, jež tvrdíte, můj prostor je omezen 1000 znaků, tak jsem si vytáhl jen jednu myšlenku - NATO. Naše bezpečnost, říkáte. Když si vzpomenu, že před válkou jsme měli spojeneckou smlouvu s Anglií a Francií...Pro nedostatek místo se vás táži jen na toto: opravdu si myslíte, že NATO je obranná organizace? Opravdu se shoduje s vaší představou o lidských právech a hodnotách, které demokratické státy vyznávají, bombardování Jugoslávie či to, jak to dnes vypadá v Iráku, Sýrii, Libyi aj., prostě všude, kde se tato „obranná“ organizace angažovala?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2015 19:00:23 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za Váš opětovný komentář. Vůbec Vám nebráním se smát či brečet, ale berte prosím v potaz i můj názor. Jsem sociální demokrat a ne komunista, který nemá úctu k lidským právům. To jsme si tady užili od roku 1948 do listopadu 1989. Je zajímavé, že Vám tehdy nevadila Varšavská smlouva a nyní Vám leží na srdci Severoatlantická smlouva. Na rozdíl od té předešlé je ČR v alianci s demokratickými státy a to mě těší. Prosím, aby jste se seznámil se zněním Washingtonské smlouvy a pak nebudete moci pochybovat o tom, že NATO je obranná aliance. V iráku, Sýrii a Libyi se neangažovalo NATO, jak tvrdíte, ale jednotlivé státy pod rezolucí RB OSN v rámci mezinárodních sil. Mimo jiné, působili tam i vojáci nečlenských zemí NATO a dokonce i arabské země. Co se týká bombardování Srbska, navštivte prosím Sarajevské muzeum a tamn vše pochopíte. Kdyby nebylo tohoto bombardování, tak by Sarajevo bylo srovnáno se zemí. A opět, pokud si vzpomínám, tak ČR s tímto bombardováním nesouhlasila. V Alianci platí jedno pravidlo a to , že vždy rozhodují členské státy sai za sebe a bez souhlasu všech žádná akce pod hlavičkou NATO nebude.. Nicméně v rámci kolektivní obrany platí článek 5, a to je to zajištění bezpečnosti, které nehodláte pochopit.