Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2015 16:25:22 - dubínek

Děkuji za odpověď

Co se podle vás musí změnit, aby se nemohla situace opakovat a neuřízli jsme si další ostudu? Jsme malá země, ale o skandály tu není nouze...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2015 15:23:55 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz, který jde velmi těžko zodpovědět. Jelikož každý občan může mít různé názory a návrhy, jak zlepšit českou společnost. Shodou okolností jsem dnes shlédl záznam přednesu, který pronesl prof.P.Piťha, probošt Kolegiátní kapituly Všech Svatých v chrámu Sv.Víta. Ten přesně definoval, co je třeba a nehovořil pouze o víře, jako spíše o lidské důstojnosti, slušnosti a odvaze. Svoji odpověd rozdělím na dvě odpovědi, které se však dopňují. Jako politik bych chtěl, aby lidé více využívali preferenčních hlasů pro ty, o kterých jsou přesvědčeni, že jsou slušní, spolehliví, odborně zdatní a zejména, že hájí jejich zájmy. K tomu je však třeba nepaušalizovat, ale sledovat počínání a názory svých zástupců a to na všech úrovních. V současné době je dostatek informací a lze politika navštívit či si s ním domluvit schůzku. A dále, aby se občané začali více zajímat o politiku jako takovou a aby se nebáli vstoupit do poltiických stran. Ty to totiž potřebují jako sůl, ale opravdu nemám na mysli tzv. velrybaření, které se v řadě místních organizací děje. Chce to kvalitní a slušné nové členy, aby se zvýšila konkurence uvnitř politických stran a aby se provětralo poněkud "zatuchající" partajní systém. Druhá část odpovědi se týká celé společnosti. My Češi, Moravané a Slezané neumíme držet pospolu a nedaří se nám oddělovat věci podstatné od těch méně podstatných. Každý člověk v naší zemi je jedinečný, má své klady i zápory, ale předně má své zájmy. Proto je důležité, aby se ty nejdůležitější zájmy sjednotily a aby celý národ táhl za pomyslný jeden konec provazu. Měli bychom ze společnosti začít vytěsňovat neslušnost, všudypřítomnou závist, lhaní a populismus. A na jejich místo podporovat slušnost , vzájemnou pomoc bližnímu, pravdomluvnost a realismus. Prostě více debatovat o věcech, které nás zajímají a podporovat ty z nás, kteří umějí problémy naší společnosti otevřeně pojmenovat a mají řešení k jejich odstranění. Stále je u nás vnitře uloženo, že kdo pronáší kritická slova, tak se stává našim nepřítelem. A kdo pravdivě pojmenovává skutečnou realitu, stává se nepohodlným. A to jak v zaměstnání, v politice i v celé společnosti. Jak říkal můj stařeček, chceto více selského rozumu a obyčejné lidské moudrosti.