MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.03.2015 19:14:40 - foxi

hospodaření strany

Proč jste hospodaření strany pověřoval vy a ne zcela nezávislá komise nebo agentura? A co se stane, když závěry komise nebude brát Okamura v potaz a třeba nezaplatí vámi požadovanou pokutu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.04.2015 11:03:40 - MUDr. Jiří Štětina
Velmi rád odpovím, protože tento dotaz není takový, které jsem dostával na průjezd "amerického vojenského konvoje".

Já jsem se nepověřil kontrolou sám sebe, nýbrž jednohlasným usnesením konference Úsvitu přímé demokracie. Nevím, jestli tazatel(ka) zná dobře Stanovy Hnutí Úsvit. Pokud je zná, tak musí vědět, že kontrolu hospodaření, tedy veškeré finance, má kontrolovat revizor a odpovědnost má předseda hnutí, výkonný tajemník a předsednictvo. Nic takového nebylo provedeno, resp. není žádný písemný zápis nebo protokol. Byla to tedy jakási vnitřní kontrola hospodaření, kterou musí provádět každá fyzická a právnická osoba. Tato kontrola nestále hnutí ani korunu a tak i z tohoto důvodu jsme ušetřili dost peněz. Ve hnutí, kde je základním programem přímá demokracie a politická a hmotná odpovědnost politiků, není podstatné, zda se bude předsedovi líbit nebo nelíbit. Byla přijata konferencí, předsednictvem i poslaneckým klubem a to je podstatné. O žádné pokutě panu Okamurovi nevím, máte-li na mysli úrok a vrácení částky, tak o tom nerozhoduji já, ani to neřeším. Na to má náš právní řád jiné instituty. Mám jenom prosbu, aby formulace byly vyjadřovány trochu přesněji, jinak si myslím, že již nemám co dodat.

S pozdravem    Jiří Štětina