JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.01.2012 18:30:18 - Matouš

odpověď na dotaz

Pane senátore, v médiích jsem se dočetl, cituji: ,, Senát asi beze změn schválí vládní novelu, která má ukončit spor s Evropskou komisí o to, zda česká pravidla pro posuzování vlivů na životní prostředí (EIA) dostatečně odpovídají evropskému právu. Schválení dnes (11.1.) doporučil senátní ústavně-právní výbor.“ Vy jste tohoto výboru předsedou, mohu se zeptat, o co přesně jde a jak schůze dopadla?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.01.2012 9:34:43 - JUDr. Miroslav Antl
 Zdravím Vás
- a jako předseda Ústavně právního výboru Senátu Parlamentu ČR Vám sděluji, že dne 11.1.2012 jsme na naší 34. schůzi projednali Senátní tisk č. 223, což je vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Úmluva o mezinárodní ochraně dospělých osob, přijatá v Haagu dne 13. ledna 2000, a poté jsme pokračovali v projednávání návrhu Občanského zákoníku. Možná máte na mysli Senátní tisk č. 254, který jsme doporučili ke schválení Senátu PČR o den dříve.Šlo o návrh zákona, kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí), ve znění pozdějších předpisů. Tento návrh zákona dne 11.1.2012 schválil Senát na svém plenárním zasedání. Pokud se zajímáte o obsah tohoto zákona, doporučuji nahlédnout na webové stránky Senátu PČR (www.senat.cz) - a v sekci Dokumenty a legislativa ("Poslední projednávané tisky") si rozkliknete ST č. 254. Tam najdete veškeré relevantní informace, tj. průběh legislativního procesu a celé znění "inkriminovaného" zákona, který čeký na podpis pana prezidenta ČR.
Ať se Vám daří!

Miroslav Antl