Ing. Karel Tureček

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.04.2015 13:31:04 - Lucie Š.

zákazu chovu kožešinových zvířat

Co si myslíte o ÚPLNÉM zákazu chovu kožešinových zvířat? Proč je i přes změnu občanského zákoníku se zvířaty nakládáno jako s věcmi? Proč se o Česku hovoří jako o množírně psů? Kdyby mohla veřejnost promluvit, určitě by podpořila zákaz chovu zvířat pro kožešinu a množírny, bohužel musíme spoléhat na vaši vůli.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.04.2015 21:25:23 - Ing. Karel Tureček
 Dobrý den,

jako milovník zvířat pro úplný zákaz chovu nejsem. Zkušenosti z některých množíren jsou skutečně otřesné a je třeba hledat cesty, jak zajistit zvířatům důstojné životní podmínky. To platí obecně. Pro chovatele všech zvířat, nejen psů, jsou nutné kontroly a postihy, pokud se zjistí týrání. Na to zákony jsou. Problémem není ani tolik to, že pseudochovatelé jsou lákáni ziskem, ale že stále mnoho zákazníků je lákáno nízkou cenou. Tady může velmi pomoci osvěta vše přece záleží na lidech. Co se týká kožešin – tam je na každém z nás, abychom snižovali poptávku po pravých kožešinách. Nemyslím si, že je nezbytné je nosit, když v dnešní době existují velmi kvalitní náhražky v podobě umělých kožešin.

S pozdravem

Karel Tureček