MUDr. Alena Dernerová

  • BPP
  • Ústecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.04.2015 15:08:02 - Ludmila M.

Narkomanky zločinné? Nemocné!

Dobrý den, myslím že byste si měla přečíst erudovanější názor odborníků z ACOG (American College of Obstetricians and Gynecologists) na takovouto připravovanou legislativu jako je kriminalizace matek-narkomanek, viz.: http://goo.gl/Zs2g1D

Kriminalizace je neefektivní a je spíše kombinací morální paniky a ideového postoje na legislativní úrovni než jako účinná forma řešení.

Je to stejné jako když Rusko na Krymu zakázalo závislým na opiátech metadonovou léčbu, protože užívání jakýchkoliv drog je jimi považováno za nemorální a nekřesťanské. Jde o signál konzervativního zákonodárce svým voličům, že morálně odsuzuje takové jednání.

Ne že by v USA nebylo takových zákonů habaděj, naopak už mají s kriminalizací matek-narkomanek zkušenosti a děti byly matkám odebrány i za jediný pozitivní test na marihuanu!

Protože negativa takového zákona převažují případná pozitiva a zákon by byl obtížně vymahatelný, neměl by vůbec vznikat, čím méně zákonů tím lépe!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.